Loopanalyse & looptraining

Ervaart u pijnklachten tijdens het lopen? Aan uw benen, heupen of knieën? Dan is het waarschijnlijk dat dit voortkomt uit een verkeerde manier van lopen. Een verkeerd looppatroon kan de oorzaak zijn van vele klachten, waaronder knieklachten.

Op onze praktijk doen we uitgebreide loopanalyses (waaronder 2D-videoanalyses met hoekmetingen). Indien nodig worden deze opgevolgd door een looptraining. Hierbij werken we samen met u als patiënt toe naar een actief dynamisch looppatroon. Pas als we dit gerealiseerd hebben, starten we met het trainen van spieren en het verbeteren van de kracht. Dit is de enige juiste volgorde: eerst de techniek, dan pas de kracht. 

Loopanalyse en fysiotherapie: onlosmakelijk met elkaar verbonden 

Bij BASIS Fysiotherapie ligt onze focus op de kwaliteit van bewegen. Als u in de basis niet goed beweegt, is het heel lastig om klachtenvrij te zijn. Daarom zijn een loopanalyse en fysiotherapie wat ons betreft dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. 

Waarom looptraining bij fysiotherapie zo belangrijk is
Looptraining neemt vaak een centrale plaats in de behandeling van knieklachten. Als uit uw analyse blijkt dat uw looppatroon niet actief dynamisch is, gaan we altijd eerst aan de slag om dit patroon te optimaliseren. Is het duidelijk aangepast aan de normen die wij stellen, dan gaan we verder met het trainen van de spieren.

Door onze jarenlange ervaring weten wij dat dit de enige juiste aanpak is. Het is belangrijk dat u zichzelf eerst een goede techniek aanleert, voordat wij verder gaan met het opbouwen van de kracht. 

Bezoekt u BASIS Fysiotherapie voor een loopanalyse? 

Onze praktijk is gevestigd in Eindhoven, maar door onze ervaring en specialistische kennis op het gebied van bewegen, knieën en schouders, komen onze patiënten vanuit het hele land. Wilt u BASIS Fysiotherapie bezoeken voor een loopanalyse? Dan heten wij u natuurlijk van harte welkom. Wij zijn ervan overtuigd dat een goede houding en juiste manier van bewegen ervoor zorgen dat u pijnvrij kunt zijn. 

Voordat u een afspraak met een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten kunt maken, vragen wij u eerst om contact op te nemen via het contactformulier, door ons te mailen of te bellen. Wij nemen graag alles met u door voordat u ons bezoekt!