Specialisatie schouder

Ervaart u schouderklachten door artrose, heeft u een schouderblessure opgelopen tijdens het sporten of heeft u last van een zogenaamde ‘frozen shoulder’? Dan weet u hoe vervelend dit kan zijn. Schouderklachten kunnen uw dagelijkse bezigheden behoorlijk in de weg zitten. Zelfs de meest eenvoudige klusjes zijn ineens een hele uitdaging.

Schouderklachten zijn veelvoorkomend, maar ook moeilijk te diagnosticeren. Bij BASIS Fysiotherapie kennen we de schouder van binnen en buiten. Met onze expertise op het gebied van schouderproblematiek kunnen we u begeleiden bij het aanpakken van uw schouderklachten.

Het ontstaan van schouderklachten 

Vaak wordt er gedacht dat u alleen een fysiotherapeut kan bezoeken als u weet waar de schouderklachten vandaan komen. Dit is echter niet het geval. Uiteraard is het goed mogelijk dat u weet hoe de pijn is ontstaan. Misschien heeft u met sporten een blessure opgelopen, werkt u al langere tijd in dezelfde houding of bent u bekend met artrose. Ook als u een ‘frozen shoulder’ heeft, kunt u bij een fysiotherapeut terecht. 

 

Maar wij helpen u ook graag verder als u nog geen oorzaak heeft gevonden voor de pijn die u ervaart. 

In de praktijk komen wij veel over uw klachten te weten als wij uw bewegingen analyseren. Dit is dan ook een vast onderdeel van ons onderzoek. De focus van BASIS Fysiotherapie ligt op de kwaliteit van bewegen. Dit is de letterlijke start van een pijn- en klachtenvrij leven. Daarom staan we hier ook uitgebreid bij stil als u ons bezoekt. 

Wat kunt u tegen schouderklachten doen? 

Wij raden altijd ten zeerste af om het ‘even aan te kijken’. Schouderklachten verdwijnen zelden vanzelf. Het kan uw probleem juist verergeren op het moment dat u er te lang mee door blijft lopen. Wij adviseren u dan ook direct een afspraak te maken met BASIS Fysiotherapie op het moment dat de pijnklachten rondom uw schouder hinderlijk worden en u niet meer vrij kunt bewegen. 

Via onze contactpagina kunt u ons direct een bericht sturen. Wij nemen vervolgens contact met u op om de klachten te bespreken. Belt of mailt u ons liever zelf? Dan vindt u op deze pagina ook direct onze gegevens.