Verzekering

Hoe bent u verzekerd?

BASIS Fysiotherapie heeft een overeenkomst met alle zorgverzekeraars in Nederland. Dit betekent echter niet dat uw fysiotherapiebehandelingen automatisch vergoed worden. U kunt zich verzekeren voor fysiotherapie, maar ook dit betekent niet dat al uw behandelingen volledig vergoed worden.

We adviseren u om voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met uw eigen zorgverzekeraar. Het is verstandig om uit te zoeken wat er door uw verzekering vergoed wordt en welke kosten voor eigen rekening zijn. Dit voorkomt vervelende verrassingen achteraf.

Wij declareren de zorgnota rechtstreeks bij uw zorgverzekering. Het kan zijn dat uw aanvullende verzekering niet toereikend is, dan kunt u van ons een factuur verwachten. Deze versturen wij per (beveiligde) e-mail.

Fysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering maar beperkt vergoed. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen kinderen en volwassenen.

Volwassenen (18 jaar en ouder)

Volwassenen komen niet in aanmerking voor een vergoeding voor fysiotherapie vanuit de basisverzekering. De behandelingen zijn voor eigen rekening. Wel kunt u zich aanvullend verzekeren, waarna uw behandelingen (gedeeltelijk) vergoed worden.

In een (beperkt) aantal gevallen worden de kosten voor fysiotherapie wel vanuit de basisverzekering vergoed. Bijvoorbeeld in het geval van een (chronische) aandoening. De eerste 20 behandelingen zijn altijd voor eigen rekening of worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Kinderen (tot 18 jaar)

Kinderen krijgen de eerste 18 behandelingen altijd vanuit de basisverzekering vergoed. Hiervoor geldt geen eigen bijdrage. Hierop volgende behandelingen worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. (Wanneer u deze heeft afgesloten.)